KAKAVKO
Detailní popis produktu
Kakavko Ifoodie je odtučněný kakaový prášek, který se vyznačuje vysokým obsahem vlákniny a skvělou chutí. Neobsahuje žádný cukr a skvěle tak zapadne do každého zdravého jídelníčku. Je slazený stévií a čekankou. Stévie patří mezi nekalorická sladidla přírodního původu. Díky tomu je vhodná pro diabetiky a pro osoby, které chtějí omezit příjem cukrů v potravě. Sladící síla stévie byla odhadnuta asi 300krát silnější než třtinový cukr. Čekanka ve formě fruktooligosacharidů je zase skvělým prebiotikem a obsahuje vysoké množství vlákniny. Kromě skvělé chuti oceníte jeho všestrannost, využijete ho totiž do velkého množství nápojů i pokrmů.
Vyrobeno je z kakaových bobů, které jsou zpracované způsobem uchovávajícím nezaměnitelné kakaové aroma. Kakao se řadí mezi superpotraviny díky obsahu několika živin. Má také vliv na každodenní pohodu, snižuje stres a zlepšuje náladu.
Odtučněné kakao se získává procesem odstranění části tuku ze zpracovaných kakaových bobů. Tuk se odděluje od kakaového prášku prostřednictvím lisování. Tímto způsobem se získává kakao s nižším obsahem tuku ve srovnání s běžným kakaem. Odtučněné kakao si udržuje charakteristickou chuť a aroma kakaa, ale s nižším obsahem kalorií a tuku. Tato varianta kakaa se často využívá ve výrobě potravin a nápojů, kde se hledá snížení tukového obsahu, aniž by došlo k ztrátě intenzivní čokoládové chuti.
Fruktooligosacharidy jsou přirozeně se vyskytující oligosacharidy, které slouží jako prebiotika podporující zdraví střevní mikroflóry. Své prebiotické vlastnosti projevují tím, že poskytují potravu pro prospěšné bakterie v tlustém střevě, což může přispět k udržení vyvážené střevní flóry. Mají nižší kalorický obsah než běžné cukry, ačkoliv mají sladkou chuť. Přirozeně se vyskytují v potravinách, jako jsou cibule a česnek, a jsou také přidávány do potravin a nápojů pro zlepšení výživové hodnoty a podporu trávicího zdraví.
Steviosid je sladidlo přírodního původu získávané z listů rostliny Stevia rebaudiana. Jedná se o glykosidovou formu steviolu a o přírodní nekalorické sladidlo, které je vhodné pro diabetiky a pro osoby, které chtějí omezit příjem cukrů v potravě. Sladící síla steviosidu byla odhadnuta asi 300krát silnější než třtinový cukr. Stévie má mimo sladivosti další pozitivní vlastnosti pro zdraví člověka, například: napomáhá regulaci bakterií v ústní dutině, čímž pomáhá proti karies – zubnímu kazu.
Kakavko řadíme použitím mezi univerzální produkty a můžete ho použít do řady nápojů a pokrmů, při vaření i pečení. Z Kakavka si vytvoříte lahodný kakaový drink, osladíte kávu, dochutíte oblíbené smoothie. Skvěle chutná ve snídaňových kaších a přimíchat ho můžete i do jogurtu, tvarohu. Při pečení vykouzlíte lahodný dezert přidáním Kakavka do těsta.
Energetická hodnota - 1458 kJ (343 kcal)
Bílkoviny -9,9 g
Sacharidy - 39,8 g
Z toho cukry - 0,75 g
Tuky - 10,5 g
Z toho nasycené mastné kyseliny - 6 g
Vláknina - 28 g
Sůl - 1 g
Složení: odtučněné kakao, maltodextrin, gruktoologosacharidy, jedlá sůl, zahušťovadlo: guar, aroma, sladidlo: steviosid, protispékavá látka: rostlinný stearan hořečnatý
Balení: 150 g nebo 300 g
*výpočet vychází z obsahu sukralózy v receptuře, která je o minimálně 500x sladivější než cukr (sacharóza)
**výpočet vychází z nutričních hodnot tohoto výrobku v porovnání s cukrem (sacharózou)
Návod k použití: Doporučená denní dávka až 50 g prášku. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.